Vier de vrijheid | 4x fijne camperplekken in de buurt van Utrecht

Iedereen die nu een zelfvoorzienende camper heeft: bless you. Ik ben jaloers! Zonder gekkigheid: wanneer je zelfvoorzienend bent, kun je nu op heel wat plekken in Nederland terecht. Naast de standaard campings en natuurkampeerterreinen kun je overnachten op camperplekken. Er zijn gratis camperplekken en betaalde (maar goedkope) plekken waar je je camper mag parkeren. Hieronder heb ik een paar camperplekken in de buurt van Utrecht voor je verzameld. Lekker centraal in Nederland en fijn om even tussendoor één of twee nachtjes te vertoeven. Of gewoon wat langer als het kan.

Alles kan op afstand en/of contactloos, dus het is de ideale manier om even aan de drukke stad te ontvluchten. Wij combineerden onze campertrip vorige week met slapen op natuurkampeerterreinen en wakker worden op camperplekken. Met een luxe bus van Buscamper Nederland maakten we een roadtrip door Friesland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Nergens hoefden we mensen van dichtbij te zien of vlak naast een andere camper te staan. Zo voelt kamperen nog vrijer dan normaal en eerlijk? Ik vind dat heerlijk!

Camperplaats De Willige Waard in Lopik

Vorige week hebben wij twee nachten op deze heerlijke plek aan de Lek geslapen. Camperplaats De Willige Waard is te vinden in Lopik, op het erf van een oude boerderij. In drukkere periodes zoals de zomervakantie is het aan te raden om even te bellen voordat je komt. Het weekend voordat wij er waren, was het namelijk helemaal vol. Zelfs met het onstuimige weer van vorige week stonden er nog twee andere campers. Kortom: een populaire plek en dat is zeker niet voor niets. De eigenaren Gerrit en Anneke zijn ontzettend aardig en zorgden ervoor dat we ons echt welkom voelden - ook op afstand. We mochten blijven zolang we wilden, zeiden ze. Ik werd ontzettend blij van het mooie uitzicht, de (vele) lammetjes en de rustige plek. Mochten we ooit een eigen camper hebben dan komen we hier zeker terug. Je slaapt hier met 2 personen voor € 16,50 per nacht.

ReizenReizen
Camperplaats de Willige Waard

Mini-camping ‘t Boomgaardje in Wijk bij Duurstede

Voor slechts € 20 (per 2 personen) kun je met je camper ook terecht in Wijk bij Duurstede. Bij mini-camping ‘t Boomgaardje ben je momenteel welkom wanneer je compleet zelfvoorzienend bent. Deze camping biedt prachtige groene camperplaatsen met uitzicht op de weilanden. Het grote verschil met de camperplaats in Lopik is dat je hier normaal gesproken ook met een tent terecht kunt. Op dit moment is dat zonder eigen sanitair niet mogelijk, waardoor je hier nu voornamelijk campers en caravans met een eigen toilet en douche of wasbak ziet. Rust en natuur staan hier voorop, waardoor je hier echt even het gevoel hebt dat je weg bent. De camping is het hele jaar open, dus wellicht ook leuk om hier te gaan winterkamperen met je camper. Zoals je misschien wel weet ben ik in ieder geval dol op winterkamperen.

Camper slapen camperplek

Absolute aanrader om te lezen tijdens een kampeervakantie: Into the Wild van Jon Krakauer. Ik heb dit boek al meerdere keren gelezen en nog steeds kan ik er geen genoeg van krijgen.

Camperplaats Aan Het Dorp in Werkhoven

Waar je ook heerlijk van het buitenleven kunt genieten, is bij Camperplaats Aan Het Dorp in Werkhoven. Wat mij vooral aan deze plaats trekt, is de locatie. De camperplaats ligt namelijk aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en daar kun je heel goed wandelen (en fietsen!). Ook fijn: het terrein ligt tussen de weilanden en biedt een mooi uitzicht op groen. Inmiddels zijn er maar liefst 10 camperplaatsen te vinden, maar ook hier geldt: in het hoogseizoen is vooraf bellen een handige manier om te weten of er een plekje is voor die nacht. Een overnachting hier kost € 17 voor twee personen. Blijf je drie nachten, dan betaal je slechts € 45. Op die manier hoeft even weg helemaal niet duur te zijn.

Goedkope camperplaats Utrecht bij Camping De Grienduil

Ben je op zoek naar een goedkope camperplaats in de omgeving van Utrecht? Kijk dan eens of de verharde camperplekken van Camping de Grienduil iets voor je is. Deze camping in de buurt van Leerdam biedt een aantal mooie plekken aan speciaal voor campers. Een overnachting is slechts € 12 exclusief € 1 toeristenbelasting per persoon per nacht. Hiervoor mag je normaal gesproken het sanitair gebruiken, maar in deze tijd is het verplicht om zelfvoorzienend te zijn. Tegen meerprijs kun je stroom aansluiten, maar misschien heb je dat wel helemaal niet nodig wanneer je hier slechts een nachtje blijft slapen. De camperplekken liggen tussen het groen en geven je minder dan een gemiddelde camperplek het gevoel dat je op een verharde plaats gaat slapen.

Daarmee bedoel ik dat camperplaatsen al heel gauw een ongezellig karakter kunnen hebben, omdat ze ‘gewoon’ op stenen of asfalt staan. In sommige gevallen is er zelfs weinig groen te vinden. In het geval van de camperplaatsen in Utrecht die ik hierboven heb geschreven is dat gelukkig niet zo. Ik ben dol op groene plekken vol natuur en vind dat de minste voorwaarde die je mag hebben aan een nacht ergens kamperen. Anders kun je net zo goed thuis blijven! Ik zou het heel leuk vinden om eens een trip te maken waarbij we alleen maar op dit soort camperplekken slapen. Lijkt me een superleuke ervaring; een keer wat anders dan campings en natuurkampeerterreinen. Natuurlijk kun je ook via andere platformen terecht voor camper vakanties in Nederland. Wat is jouw favoriete platform om zo’n trip te boeken?

Liefs, Liv