Bijzonder logeren in Noord-Brabant | Cabana Bonanza van B&B Boomkens Ranch

Wakker worden in Cabana Bonanza van B&B Boomkens Ranch stond in eerste instantie niet op de planning. Ik besloot om eens mee te doen met een winactie op Instagram (in samenwerking met OrigineelOvernachten); iets wat ik eigenlijk bijna nooit doe. De winkans is zó klein en ik slaap al zo vaak op fijne plekjes. Toen ik deze winactie voorbij zag komen waarbij je vlak voor Kerstmis twee nachten weg kon winnen, dacht ik: ik probeer het gewoon. En wow: we wonnen! Samen met Niels en Pizza sliep ik twee nachtjes in het fijne Cabana Bonanza in Rijsbergen (Noord-Brabant).

Boomkens Ranch

Verrassende B&B Nederland

Bijzonder slapen in Nederland doe ik al even voor Expeditie Kram. Toch blijft het iedere keer fijn om een nieuw plekje te ontdekken. Hoe cheesy het ook klinkt: juist in deze tijd van veel vanuit huis werken, is het prettig om er even uit te kunnen. Helemaal wanneer dat volledig coronaproof kan. Bij Boomkens Ranch hebben ze dat heel goed geregeld. Eigenaresse Sandra verwelkomt ons met een mondkapje op en netjes op afstand. Onze Cabana Bonanza staat apart op hun terrein, met een stuk grond waar wij alleen toegang hebben. Daar wordt Pizza onder andere heel blij van - dit stuk is namelijk omheind met een hek. Kan ze lekker los rondlopen!

Normaal gesproken zou Sandra een uitgebreide rondleiding in het chalet geven. In verband met corona kan dat even niet, maar dat is niet zo erg. Alles in het huisje wijst voor zich: de omgebouwde stacaravan heeft een gezellige woonkamer, een complete keuken, een badkamertje en twee slaapkamers met één zogeheten master bedroom. Dat bed slaapt heerlijk, komen we de volgende ochtend achter. Vanaf de voorkant heb je uitzicht op de paardenwei en als je iets naar rechts kijkt op de varkentjes - buiten vind je ook een buitenzitje met schommelbank en vuurplek. Het is zo jammer dat we net hier zijn terwijl het een paar keer heel hard regent, maar hoe heerlijk is het dat je hier lekker buiten bij het vuur kan zitten?

Romantisch huisje met hot tub

Dat kampvuurtje wordt ‘m voor ons dus even niet. De hot tub kan daar ook mee te maken hebben. Bij Cabana Bonanza hoort namelijk een met hout gestookte hot tub waar wij in de avond maar al te graag in zitten. Zelfs met regen is het heerlijk om in het warme water te zitten. De hot tub is echt een hele fijne toevoeging; juist nu in de winter. Met een rood wijntje genieten we twee avonden vanuit de hot tub van de lucht die heel mooi roze en oranje kleurt. Ik weet niet of het de kassen zijn of dat de zonsondergang zich van z’n mooiste kant heeft laten zien - maar bijzonder is het wel!

Toen we arriveerden had Sandra voor ons de hot tub al opgestookt, dus we konden er direct in. Op de tweede dag besloten we na wat werken te gaan wandelen bij de Galderse Meren (leuk gebied met en voor honden), eten te bestellen en daarna met onze billen in de hot tub te duiken. Voordat we weggingen, had Sandra het vuur bij het bad alweer aangestoken - zo gastvrij. Daarna moesten we het zelf bijhouden en dat gaf ons alsnog het gevoel van een fikkie stoken. Die geur terwijl je in de hot tub zit vind ik zó lekker. Geeft echt dat gevoel van lekker buiten zijn.

Echt ontspannen bij B&B Boomkens Ranch Rijsbergen

Naast de hot tub en het knusse chalet werden we heel blij van het overheerlijke ontbijt van Sandra. Voor € 10 extra per persoon boek je dit ontbijtje bij je verblijf. Bij aankomst stond alles al klaar in de koelkast en op het aanrecht: van een heerlijk brood tot zelfgemaakte appelsap en van lekkere kaas en vleeswaren tot aan een home made smoothie. Zo lekker om zo de dag te mogen beginnen. In de keuken vind je verder ook een Nespresso apparaat, een waterkoker, een oven en de mogelijkheid om te koken. Hoewel wij de eerste avond hapjes hebben gemaakt en de tweede avond eten hebben besteld, denk ik dat je hier alsnog voldoende ruimte hebt om een lekkere maaltijd in elkaar te zetten.

Ook werden we enorm vrolijk van de twee zwijntjes die op het terrein wonen. Achter de Cabana Bonanza vind je een weide waar je het groene afval in mag gooien. De mini-zwijntjes Jefke en Kuuske komen vrolijk naar je toe wandelen wanneer ze merken dat je eraan komt. Ze kijken zo blij en wandelen met ons mee, waar we ook maar heen lopen. Wat een leuk gezelschap tijdens je weekendje of midweek weg! Verder zijn er nog paarden, kippen en een poes te vinden op het terrein. Sandra en Barry hebben zelf twee honden, maar die houden ze binnen of binnen hun eigen hek. Al met al hebben we echt een fijne getaway in eigen land hier gehad. Zo heerlijk om voor de feestdagen, die nu toch al anders dan anders waren, eruit te kunnen. En dat onze hond gewoon mee kon - dat is ook wel een anders bij dit soort plekken.

B&B Boomkens Ranch

Boeken bij Boomkens Ranch

Ook zin om wakker te worden naast deze goedlachse zwijnen? Of om de dag af te sluiten in de lekkere warme hot tub? Dat snap ik helemaal! Ik kan je de gastvrijheid van Sandra in ieder geval enorm aanraden. We zagen dat ze mee hebben gedaan aan het programma Bed & Breakfast - hoe leuk? Hier kun je de aflevering terugkijken; krijg je meteen een goede rondleiding in Cabana Bonanza (hoewel ik het in real life nóg knusser vond). Liever meteen boeken? Dat doe je via de website van Boomkens Ranch.


Liefs Liv