Slapen bij CortenHuys | Een luxe wellness lodge in Twente

Twente voelt altijd nog als thuiskomen. Niet zo gek, aangezien ik er tot mijn 18e heb gewoond. Toen ik een mailtje kreeg van Kim van CortenHuys met de vraag of ik hun nieuwe wellness lodge in het buitengebied van Enschede wilde ontdekken, hoefde ik niet lang na te denken. Dat was heel eerlijk gezegd niet alleen omdat het huis in Twente te vinden is, maar ook omdat ik online al zag wat voor een prachtige vakantiewoning CortenHuys is. En omdat we Jutter mee mochten nemen. Ik neem je in dit artikel graag mee naar een nazomers weekend op deze bijzondere plek in Twente.

Luxe overnachten in Twente: maak kennis met CortenHuys

Inmiddels kan ik niet meer bijhouden hoeveel unieke slaapplekjes ik heb ontdekt sinds het begin van Expeditie Kram in 2015. Wel weet ik dat het ene plekje me langer bij blijft dan de andere slaapplek. Dat dat bij CortenHuys het geval zou zijn, hoopte ik stiekem vooraf al en na aankomst bleek dat ook meteen zo te zijn. We staan versteld van de bizar mooie plek: CortenHuys ligt in het hart van het groen van het buitengebied van Enschede, met de Duitse grens om de hoek. Het centrum van de stad is eveneens op rijafstand te bereiken; verder zit je hier vooral in de rust en stilte van de natuur. Inchecken gaat heel eenvoudig via een sleutelkastje en voordat we het weten zitten we met een koffie buiten in de zon.

Het vakantiehuis ligt niet op een vakantiepark en niet in de tuin of op het erf van de eigenaren, maar staat volledig op zichzelf. En dat terwijl het huis compleet nieuw is. Waar vind je dat nog in Nederland? CortenHuys is net een jaartje open en alles is nog heel nieuw zonder dat het té nieuw is, als je snapt wat ik bedoel. Soms kan een te nieuw huis sfeerloos zijn, maar aan sfeer absoluut geen gebrek hier. Eigenaren Kim en Bas hebben hun best gedaan om het zowel binnen als buiten ontzettend sfeervol te maken door veel met natuurlijke materialen en natuurlijk cortenstaal te werken. Vandaar ook de naam ‘CortenHuys’. Je snapt: we kijken onze ogen uit terwijl we de kamers bekijken met als hoogtepunt: de slaapkamer met grote ramen. Vanuit je bed kijk je uit over de tuin en de bomen, waar je met een beetje geluk eekhoorntjes kunt spotten. Klinkt als een droom toch?

cortenhuys

Vrijstaand vakantiehuis voor zes personen en hond

Nadat ik de eerste foto’s van het CortenHuys had gedeeld op Instagram stroomden de reacties al binnen. De meeste mensen waren verbaasd (en blij!) om (eindelijk) een luxe en groot vakantiehuis te zien met wellnessmogelijkheden waar honden gewoon welkom zijn. In de meeste wellnesshuizen mag dat niet, dus ook wij waren extra verrast toen bleek dat Jutter gewoon mee kon. Zelf nemen we altijd zijn mand en een extra deken mee voor de bank, zodat hij geen meubels vies maakt. Ook nemen we onze eigen bakjes mee, hoewel dat hier eigenlijk niet eens hoefde. Er stonden bakken klaar en er lag een bot op tafel waar Jutter lekker op heeft lopen knagen buiten.

Wij hadden tijdens ons verblijf het geluk dat we nog van een beetje nazomer konden genieten, dus we waren vooral veel buiten te vinden. Dat neemt niet weg dat de binnenkant van CortenHuys ook prachtig en heerlijk comfortabel is. Er is plek voor zes personen: er zijn twee slaapkamers aanwezig (met een tweepersoonsbed en twee losse bedden) en de bank in de woonkamer kan worden omgetoverd tot slaapbank. Verder staat er een grote eettafel, is er een open haard aanwezig, is er genoeg plek in de grote keuken en is er van alles (servies, bestek etc.) voldoende aanwezig. Wij hebben lekker gekookt tijdens ons verblijf en buiten aan de lange picknicktafel gegeten. In de ochtend spotten we daar tijdens ons ontbijt een eekhoorntje die allerlei acrobatische kunsten uithaalt in de bomen. Heel leuk om te zien! Zo mag de nazomer van ons altijd wel zijn. Wat een droom van een huis.

cortenhuys twente

Wellness bij Cortenhuys: jaccuzi, sauna, vuurtje

De omgeving van het vakantiehuis is heel mooi groen, maar wij besluiten om toch veel rondom het huis te zijn. We zouden ook gek zijn om dat niet te doen, want met zoveel fijne wellnessmogelijkheden is het toch jammer om weg te gaan. Bij CortenHuys vind je een grote jacuzzi met uitzicht op de groene weilanden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een heel fijn plekje is om te zitten terwijl de zon onder gaat. Natuurlijk mag een sessie in de panoramasauna ook niet ontbreken. Een pracht van een ding trouwens, want ook vanuit de sauna kijk je zo uit op het groen door het grote ronde raam. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand je ziet, want je hebt hier echt heel veel privacy.

Buiten vind je verder nog een buitendouche en een plonsbak die beiden (ijs)koud zijn en dus meer dan welkom zijn na een minuut of wat in de sauna. Eerlijk is eerlijk: dat is even (heel!) koud, maar je voelt je daarna weer als herboren. Alsof dat nog niet genoeg is, staat er op het terras ook een pracht van een buitenkachel. Ik ben sowieso gek op plekken waar je buiten (en binnen) een vuurtje mag maken; helemaal wanneer het ook nog eens in een mooie kachel is met aan alle kanten raampjes. In de avond genieten we dus volop van een knus vuurtje en is het enige waar we ons druk om hoeven te maken of we nog een keer in de jacuzzi gaan of niet. Wat een leven!

Ook slapen bij Cortenhuys?

Tijdens ons verblijf kwamen mijn ouders nog even buurten. Ze wonen zelf in het buitengebied van Enschede dus konden zo met de fiets even langshoppen. Dat was zo gezellig en ze waren zo onder de indruk van het huis dat ze zelf een midweekje hebben geboekt in februari! Wij gaan dan ook terug om foto’s te maken van het huis in winterse sferen en natuurlijk om samen te genieten van een winters wellnessweekje. Ik kan nu al niet wachten; het lijkt me echt de ideale plek om een paar dagen te werken, te relaxen en natuurlijk lekker bij het vuur te mijmeren en in het warme water van de jacuzzi te zitten. Niet zo heel stiekem hoop ik op sneeuw. Ik denk dat het huis en de omgeving echt schilderachtig zullen zijn als ze bedekt zijn met een laagje sneeuw.

Voor nu is het vooral nog even wachten tot we weer mogen. Ben je ook zo benieuwd geworden naar CortenHuys? Snap ik! Via deze website kun je een boeking maken. Je boeking is altijd inclusief de volgende dingen:

  • onbezorgd genieten

  • gebruik van de jacuzzi en panoramasauna

  • opgemaakte bedden

  • handdoekenset per persoon (badlaken, handdoek en gastendoekje)

  • keukenlinnen

  • basis benodigdheden keuken (olijfolie, azijn, peper en zout, vaatwastabletten en afwasmiddel)

  • koffie en thee

  • shampoo, conditioner, douchegel, bodylotion en handzeep

  • toiletpapier

  • haardhout

  • gebruik water en elektra

  • wifi

  • eindschoonmaak

Goed om te weten: voor je hond betaal je € 50 extra per verblijf, omdat er meer schoonmaakwerk nodig is. Maar: geloof me. Dat is die € 50 meer dan waard!