5 mooie natuurhuisjes in België | Hier wil je in 2022/2023 slapen

Natuurhuisjes in België - ze zijn er in overvloed. Als er iets is waarom je absoluut eens in cabin in the woods in België moet huren, dan is het wel omdat onze zuiderburen over prachtige ruige natuur beschikken. In de Ardennen kun je bijvoorbeeld uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Dat is iets wat me in Nederland toch niet zo vaak overkomt en dat terwijl België veel kleiner is. In welke vakantiehuizen in de Belgische natuur je écht eens zou moeten slapen, lees je hieronder.

  1. A-frame huisje in Belgisch Limburg

Als er één natuurhuisje is dat nog op mijn eigen lijst staat dan is het dit A-frame huisje weg van de massa in het Belgische Limburg. Kijk alleen al even naar de foto’s op de webpagina en hierboven; wat een pracht. Naast het feit dat de A-frame zonder twijfel mijn favoriete ‘vorm’ huisje is, kun je hier uren Netflix kijken op het grote scherm, lekker wandelen in de bosrijke omgeving, opwarmen in de hot tub en sauna én genieten van een extra ontbijtservice. Dat wil je toch gewoon? Goed om te weten: er is één slaapkamer aanwezig en je kunt hier met maximaal twee personen overnachten.

2. Tiny house met grote raampartijen in Meerseldreef

In de regio Antwerpen, in het plaatsje Meerseldreef, vind je dit unieke tiny house op een groen landgoed. Het houten huis beschikt over grote raampartijen waardoor je de natuur en het daglicht naar binnen haalt. Het kan maar zo zijn dat je, wanneer je met je kopje koffie in de ochtend even goed wakker aan het worden bent, wild spot vanuit het tiny house. Het natuurhuisje is vrijstaand en te bereiken via een magisch bospad. Je slaapt hier met maximaal twee personen en hondjes mogen tegen extra betaling mee (leuk!). Ook hier staat een hot tub én een sauna waar je gebruik van kunt maken. Wat een luxe.

3. Zweedse blokhut in Ursel

Wanneer je net als ik dol bent op die typische rode Zweedse blokhutten dan weet ik zeker dat je ook heel blij wordt van dit natuurhuisje in Ursel. Dit mooie huisje in het bos is net als de échte Zweedse huizen en zomerhuisjes rood van kleur en gemaakt van hout. Met een knusse inrichting mét houtkachel en plek voor vier personen en een hondje kun je je hier gerust een weekend vermaken. Wat me extra relaxed lijkt aan dit natuurhuisje in België is dat ook hier een jacuzzi, sauna en zelfs een koud dompelbad te vinden zijn. Dat wordt lekker opwarmen na een wandeling door de bosrijke omgeving. Het gaat bijna opvallen dat ik zo van hot tubs/buitenbaden houd, maar eerlijk is eerlijk: dat is toch ook heel relaxed tijdens een vakantie of weekend weg?

4. Rust zoeken in natuurhuisje in Namen

In de buurt van de Franse grens vind je natuurpark Viroin-Hermeton, dé plek waar je dit uniek houten natuurhuisje kunt vinden. Naast het fantastische uiterlijk is het houten interieur met fijne kleuren iets waar ik echt meteen heel blij van word. En dat staat gewoon midden in het bos! Met een beetje geluk zie je hier een ree of een hertje; ze lopen soms gewoon langs de huisjes. Vanuit je cabin kun je verschillende wandelingen maken waar je regelmatig niemand tegenkomt. Het natuurhuisje heeft plek voor maximaal vier personen (twee volwassen + twee kinderen) en geschikt voor iedere leeftijd. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder - daar wil je toch heen?

5. Vrijstaande moderne cabin in Sint Truiden

Tot slot wil ik je nog graag wat meer vertellen over deze prachtige vrijstaande cabin in het Belgische Sint Truiden. Dit tiny house is volledig zelfvoorzienend en uitgerust met allerlei moderne snufjes. Het interieur is minimalistisch, evenals het exterieur wat (wat mij betreft) ervoor zorgt dat het een echte eyecatcher in het landschap is. Je kunt uren naar buiten turen vanuit de cabin, maar het is ook heerlijk om hier lekker te gaan wandelen of te gaan fietsen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een fietsroute langs allemaal fruit- en boomgaarden te ondernemen? Er zijn ontzettend veel natuurhuisjes in België te vinden, maar dit lijkt mij toch echt een van de meest bijzondere.

Disclaimer: alle bovenstaande beelden zijn eigendom van de desbetreffende accommodatie. Wie weet ga ik er ooit nog eens heen om mooie foto’s voor jullie te maken.