Overnachten in een Amerikaanse schoolbus | Glamping bij Papillon Country Resort

Inmiddels heb ik al op zó veel plekken geslapen dat je bijna zou denken dat ik alles heb gehad. Niets blijkt minder waar, want toen ik laatst met mijn zus werd uitgenodigd om te komen glampen bij het leuke Papillon Country Resort in Denekamp bleek dat we dat gingen doen in een oude Amerikaanse schoolbus!

Je weet wel: zo’n grote gele bus, maar dan volledig omgebouwd tot tiny house op wielen. Ik had nog nooit eerder in zo’n bus geslapen, dus was meer dan blij verrast dat we hier een weekendje mochten spenderen. In dit artikel vertel ik je graag meer over ons heerlijke verblijf bij Camping Papillon Country Resort van Vacanze col Cuore, Glamping and more.

Glamping bij papillon Country Resort: Slapen in een schoolbus

Hoewel Papillon Country Resort een redelijk groot vakantiepark is, hebben we daar totaal geen idee van tijdens ons verblijf in de schoolbus. De bus staat op een eigen stukje groen achter de receptie en het restaurant en heeft uitzicht op een kampeerveldje en een andere glampingaccommodatie. Zelfs nu, zo aan het begin van het najaar, is er genoeg te doen op de camping en dat is eigenlijk juist wel gezellig! De schoolbus is een van de nieuwste aanwinsten van Papillon Country Resort dus we voelen ons extra vereerd dat we hier een weekend mogen spenderen.

Nadat we, samen met iemand van het personeel, hebben uitgevogeld hoe we de lampen in de bus aan konden krijgen, keken we meteen onze ogen uit. Wat een vet ding! Er is voldoende plek voor twee personen met een grote keuken, een groot tweepersoonsbed achter in de bus, een zitje en zelfs een badkamertje met toilet. Dat voelt echt als luxe! De schoolbus is heel leuk in stijl aangekleed met sfeervolle kussens, ouderwetse foto’s en andere decoratie. Aan de voorkant kun je even achter het stuur gaan zitten om te kijken hoe het voelt om de chauffeur van zo’n grote bus te zijn. Zelfs de ruitenwissers en buitenlampen doen het nog. Ik zou, als het even kan, deze bus zo willen hebben om mee op pad te gaan.

Glamping met hot tub in Nederland

Hoewel er maar één tweepersoonsbed in de schoolbus te vinden is, is de plek toch voor 4 personen te boeken (2 volwassenen en 2 kinderen). Naast de bus staat namelijk een schattige retrocaravan waar de kinderen in kunnen overnachten; een heel klein, maar fijn ding met een bed erin. In de bus zelf kun je prima met z’n viertjes zitten en relaxen; er is ruimte genoeg. Dat is nog zeker niet het enige wat je verblijf hier superleuk maakt. Tussen de caravan en de schoolbus staat namelijk een… hot tub! Bij Papillon Country Resort weten ze wel wat glampen is.

Met een zak hout die je bij de receptie kunt scoren, heb je het vuurtje bij de hot tub zo opgestookt. Daarna is het nog wel even wachten (en stoken), want het is een redelijk grote tub. Dat is wel extra leuk, want je kunt er gewoon met z’n vieren in zitten. Na ongeveer 3 uur is het water lekker genoeg om er een avondje (en de ochtend erna als je de klep er ‘s nachts op doet) in te zitten. Drankje erbij, hapjes binnen handbereik en optimaal ontspannen. Vanuit de hot tub heb je zicht op de bosrand en op een andere glampingaccommodatie. Verder zit je hier gewoon lekker op je eigen plekje.

Vakantiepark Papillon Country Resort: met Italiaans restaurant en zwembad

We slapen heerlijk in onze eigen schoolbus voor het weekend en hoewel je genoeg ruimte hebt om in de bus een driegangenmaaltijd klaar te maken, doen wij dat niet. We mogen namelijk genieten van een volledig verzorgd diner bij het Italiaanse restaurant op het vakantiepark. Wat een luxe! Je ziet hier in het groen en je kunt zoveel buiten zijn als je wilt én tegelijkertijd genieten van overheerlijke Italiaanse gerechten in het restaurant. Dat is écht glamping waarbij je geniet van the best of both worlds. We laten ons lekker in de watten leggen met brood, dipjes, pizza’s, verse pasta en tiramisu. Als ik er nu weer aan denk, krijg ik spontaan trek! Wat een fijne en vooral heerlijke toevoeging tijdens een weekendje weg. Dat voelt echt als vakantie. Mijn tip? De Pizza Papillon Twente. Smúllen!

Na het eten maken we een wandeling over het terrein en zien we dat het zelfs zo in het naseizoen lekker druk is op de kampeervelden. Ook de andere glampingaccommodaties zitten volgeboekt, wat zorgt voor een gezellig geheel zonder dat het te druk wordt. Ik denk dat Papillon Country Resort in de zomer ook echt een heerlijke plek is met de visvijver en de kinderboerderij om de hoek. Wat je in ieder geval wel het hele jaar kunt doen, is gebruik maken van het (overdekte) zwembad met allerlei leuke speelattributen. Omdat wij over een eigen hot tub beschikken, maken we geen duik in het zwembad maar wie weet komt dat de volgende keer.

Vacanze col Cuore Glamping and more

Glamping boeken bij Papillon Country resort

Ook een weekend (of langer) genieten van je eigen schoolbus in het oosten van het land? Go, go, go! Wij vonden de oude bus in ieder geval supertof - zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant - en hebben er echt een fantastisch weekend in gehad. Mijn persoonlijke hoogtepuntjes waren zonder twijfel de hot tub, het lekkere bed, de talloze USB- en stroompunten om je telefoon et cetera in de bus op te laden, de tiramisu in het restaurant, het schone sanitair en de vele regenbogen die we het weekend hebben gezien. Kortom: een heerlijke plek om te slapen met je gezin (paradijs voor kinderen!), als zussenuitje zoals wij deden of met je partner. Luxe glamping vakanties in Nederland bij Papillon Country Resort boek je gewoon via de website.