Boho Huisje van de Huisjes | Bijzonder slapen in België

Wat is de herfst toch een magisch seizoen om in het bos te slapen. De zon komt weliswaar wat later op en gaat eerder onder, dan in de lente of de zomer, maar zorgt wel voor de mooiste golden hours. Vanuit de tuin van het Boho Huisje sta ik met onze pup Jutter en een kop koffie te turen naar de zonnestralen die langzaam maar zeker door de bomen verschijnen. Het geritsel in de bosjes zorgt ervoor dat ik extra alert ben - en Jutter ook. Wie weet spotten we wel een hert of een eekhoorntje. Een ding staat in ieder geval vast: genieten doen we hier optimaal.

Boho Huisje: tiny house in België

In het glooiende groen van Zutendaal in Vlaanderen vind je het Boho Huisje, een onontdekte parel met heerlijke vintage vibes. Het huisje staat op een groot stuk eigen grond dat volledig omheind is. Tijdens ons verblijf is het groen rondom het huisje eerder oranje, rood en bruin. De herfst laat zo aan het einde van november haar mooiste kleuren aan ons zien. Dat zorgt voor een prachtig aanzicht wanneer we het huisje vanaf de weg bereiken. Alleen de buitenkant vind ik al fantastisch: de mooie mintgroene kleur, de vele struiken, planten en bomen en natuurlijk de grote tuin mét kampvuurkuil, BBQ mogelijkheden en zelfs een trampoline.

In het huisje lijkt de tijd even stil hebben gestaan - op de juiste manier. Het Boho Huisje heet immers niet voor niets zo. Het interieur van deze toffe vakantiewoning is een mix van bohemian, vintage én hippie te noemen. Ik word ontzettend blij van de vintage camera’s, de boho kussens, de retro lampen en de ietwat foute maar fantastische wanddecoratie. Thuis heb ik ook menig vintage snuisterij aan de muur hangen of in de kast staan, dus wat dat betreft past dit dus ontzettend goed bij ons. Er is veel sfeer en lekker veel om naar te kijken en daar houd ik van. Dat is weer even wat anders dan een modern vakantiehuisje met een strakke inrichting!

Vakantiehuis in België voor vier personen

Omdat we eigenlijk altijd met z’n tweeën op avontuur gaan, hebben we het geluk dat we vaak slapen in huisjes waar meerdere mensen zouden kunnen overnachten. Dat is ook nu het geval; het Boho Huisje biedt plek voor maximaal vier personen. Er is een master bedroom aanwezig met een comfortabel retro tweepersoonsbed (met moderne matrassen) waarvoor je je eigen beddengoed (linnen) mee moet nemen. Daarnaast vind je nog een kleinere slaapkamer met een eenpersoonsbed en een stapelbed. Beide kamers zijn volledig in boho en vintage stijl ingericht met fantastische hebbedingetjes en leuke snuisterijen.

In de woonkamer en woonkeuken is ook genoeg ruimte voor meerdere personen, maar eerlijk? Het is stiekem wel lekker dat we maar met z’n tweetjes zijn. Dan voelt zo’n tiny house toch nog best wel groot! In de woonkamer vind je een comfortabele bank, een houtkachel (zo gezellig!) en een eettafel met stoelen. We hebben voor dit herfstige weekend kaasfondue meegenomen én een retro kaasfonduepannetje dat volledig zou passen in dit interieur. Uit de cd-collectie kiezen we een cd uit van Jacques Brel om al neuriënd en zingend te genieten van een herfstige maaltijd van kaas, kaas en nog eens kaas. Perfect als je het mij vraagt.

Hond mee naar Boho Huisje in België

De eigenaren van De Huisjes beschikken over een paar huisjes waar honden welkom zijn. Het Boho Huisje is er daar, gelukkig, één van. Zoals je inmiddels misschien wel weet, word ik extra blij van mooie slaapplekken in het bos waar je hond gewoon mee mag. Wat mij betreft is dat juist een goede match; mensen met honden komen over het algemeen graag buiten en honden zelf natuurlijk sowieso ook! Het Boho Huisje blijkt extra dog proof te zijn, omdat het omheind is waardoor je lieve viervoeter niet weg kan lopen. Voor ons ideaal nu Jutter nog zo jong is. Hij vindt het heerlijk om buiten te snuffelen en rond te rennen en wij kunnen hem dat zonder zorgen laten doen, omdat we weten dat ‘ie nergens heen kan gaan.

Kampvuurtje maken bij boHo Huisje België

Ik word niet alleen heel erg vrolijk van huisjes waar de hond mee mag, maar ook van plekken waar we in de avond een gezellig kampvuurtje mogen maken. Bij het Boho Huisje vind je een grote tuin met een aangelegde kampvuurkuil. We besluiten om bij een tankstation in de buurt een paar zakken hout te halen om de tweede avond tijdens ons verblijf lekker buiten te zitten. Wat ons betreft is de herfst een prima seizoen om buiten door te brengen, zolang je je maar goed aankleedt. Het enige weer waarbij we geen vuurtje maken, is regen en/of wind. Voor de rest is de kans groot dat je ons buiten vindt op een plek waar kampvuur toegestaan is.

We kunnen niet zo snel stoelen of een bankje vinden voor bij het vuur dus we besluiten een tuinstoel en de grote pauwenstoel van de veranda bij het knisperende vuurtje te zetten. Ook nu horen we weer allerlei geritsel in de bosjes achter ons. Hoewel de doorgaande weg helemaal niet ver weg is, voel je je hier toch echt een beetje afgesloten van de wereld. En dat terwijl we door een paar kale bomen door de herfst gewoon zicht hebben op het grote huis van de buren. We spotten helaas geen wilde dieren tijdens ons verblijf, maar hebben wel écht een heerlijk weekend in en buiten het Boho Huisje.

Ook slapen bij Boho Huisje?

Wij weten het zeker: we willen in een ander seizoen nog eens terugkomen bij Boho Huisje. Niet omdat de herfst niet mooi was - nee, integendeel. Het bleek juist het ideale seizoen te zijn om hier te mogen overnachten. We werden juist zo blij van deze omheinde plek dat we nu al helemaal zin hebben om er een keer te slapen in de lente of de nazomer. Dat je óók optimaal van lange avonden met iets meer licht dan nu kunt genieten. Dat we gebruik kunnen maken van de BBQ of met een goed boek op de veranda kunnen chillen. En dat we nog meer kampvuurtjes kunnen maken op deze fijne plek en nog meer bossen en wandelroutes in de omgeving kunnen ontdekken. Heb je daar ook zin in? Boek dan je verblijf via de website van Boho Huisje. Daar vind je ook nog meer informatie over dit knusse huisje in het bos in Vlaanderen.

“Nature is not a place to visit. It is home.” – Gary Snyder