Nordhus Cabin op de Veluwe | Bijzonder slapen in Nederland

Combineer een cabin in the woods met een Scandinavisch design én duurzaamheid en je hebt Nordhus Cabin. Dit unieke vakantiehuisje op de Veluwe is de ideale getaway voor iedereen die van natuur en stijl houdt. Veel boshuisjes bestaan uit houten details, grove meubels en allerlei kleurtjes - bij Nordhus Cabin draait het echter om rust, warme kleuren en minimalistische meubels en accessoires. Een droom voor iedere liefhebber van Scandinavië - en dat gewoon in Nederland. Begin juni sliep ik er een weekend en waarom ik daar zo blij van werd, lees je hier.

IMG_1618.jpg

Cabin huren Nederland: Nordhus Cabin

Boshuisjes zijn zonder twijfel mijn favoriet. Hoe fijn is het om wakker te worden tussen de fluitende vogels, met uitzicht op de mooiste bomen en op loopafstand van nog meer moois dat de natuur te bieden heeft? Daarom vond ik het hartstikke leuk dat ik twee nachtjes bij Nordhus Cabin mocht slapen. Deze duurzame cabin voor 4 personen staat op een bosrijk en rustig chaletpark in het noorden van de Veluwe. Al voordat ik bij het huisje arriveer, krijg ik dat fijne gevoel wat ik ook wel eens heb in noordelijke landen: een soort thuiskomen. Ongerepte natuur maakt me gewoon zó blij - laat dit bospark nou net in het hart van het groen liggen met de Wezepsche Heide om de hoek. Terwijl ik het huisje nog niet eens heb gezien, weet ik nu al dat ik me hier zonder twijfel ga vermaken. Een prettig gevoel.

Dat gevoel wordt alleen maar versterkt wanneer ik de zachtroze cabin met mooie rode luiken zie staan vanaf het pad. Nordhus Cabin staat tussen andere boshuisjes en chalets en beschikt over een ruime tuin en een uitzicht op wild groen. Je slaapt er dus niet helemaal in the middle of nowhere, maar wel in voldoende rust en omgeven met groen. Ondanks dat je de andere huisjes ziet, voelt het hier wel alsof je in het midden van niks behalve mooie natuur bent. Dat geldt natuurlijk helemaal wanneer je net uit een grote stad komt. Het idee dat ik hier binnen no time op de hei of in het bos sta, geeft me meteen rust. Des te fijner dat ik dit weekend alleen op pad ben om in en bij Nordhus Cabin alleen te doen waar ik zelf zin in heb.

Duurzaamheid voorop bij Nordhus Cabin

Inmiddels heb ik op heel wat plekjes geslapen en heb ik menig boshuisje van binnen gezien. Toch weten veel huisjes me nog steeds te verrassen - juist omdat ze zo’n uniek element hebben zoals een bijzonder uiterlijk of een interessant verhaal. Bij Nordhus Cabin is dat verrassende element het duurzame karakter in combinatie met minimalistische stijlvolle meubels. “Onze visie voor Nordhus is laten zien dat duurzaamheid en stijl prima hand in hand gaan. Met Nordhus willen we duurzamer leven toegankelijk maken. We laten in ons tiny house zien dat sustainable & slow living niet betekent dat je moet inleveren op stijl, comfort of leuke dingen.”, aldus eigenaressen Nicky en Jessie. Dat is goed terug te zien in alle ruimtes in de tiny cabin.

Zo wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic en zoveel mogelijk van natuurlijke materialen. In de keuken wordt afval zo goed als het kan gescheiden, is er fairtrade koffie van Moyee en (h)eerlijke thee te vinden, staat er biologische zeep voor je klaar en vind je de mooiste grainy mokken en borden in Scandinavische stijl. Zelfs in de slaapkamer is er aan duurzaamheid gedacht. Je slaapt hier bijvoorbeeld op een (heerlijk) circulair matras van Auping onder een vegan dekbed van natuurlijke materialen en zonder synthetische stoffen. Het mooiste van alles is dat al deze sustainable items en meubels ook nog eens ontzettend goed bij elkaar passen en dat je een deel ervan zelfs kunt kopen. Oh, en die koffie? Die is écht fantastisch. Je moet de koffiebonen hier eerst zelf malen met de elektrische bonenmaler om vervolgens je eigen bakkie slow coffee te maken. Zo dwing je jezelf om de ochtend langzaam te beginnen; iets wat ik regelmatig thuis zelf ook doe.

Slapen bij Nordhus Cabin

Slow living in het bos: het ideale vakantiehuisje

Over slow living gesproken; Nordhus Cabin is het bewijs dat duurzaamheid en slow living op veel vlakken vaak hand in hand gaan. Je moet weliswaar net iets meer moeite doen voor een kopje koffie, maar op de een of andere manier werken dit soort (extra) handelingen juist heel rustgevend. In Nordhus Cabin vind je bij de ingang een heuse offline-box waarin je je telefoon kunt doen bij binnenkomst. Dat moet natuurlijk niet, maar eigenlijk is het best fijn om even niet bereikbaar te zijn voor een weekendje toch? Daar vind je ook allemaal leuke spelletjes, waaronder veel escape room games. Het is dat ik alleen ben deze dagen, maar mocht ik een keer teruggaan met Niels of iemand anders dan weet ik wel wat we gaan doen.

Verder vind je allemaal toffe boeken over duurzaamheid, Scandinavisch design en meer om lekker mee onderuit te zitten op de heerlijke bank. Over die bank kreeg ik meerdere vragen via Instagram en dat snap ik: hoewel de bank er heel simpel maar tof uitziet, is ‘ie enorm comfortabel. Jessie wist niet meer precies waar de bank vandaan kwam, maar hij lijkt enorm op de Ethnicraft Sofa (en misschien is dat hem ook wel). Dit zithoekje is heel knus en perfect voor een regenachtige middag of avond. Met regen op het dak en uitzicht op het wilde groen achter de cabin is de bank mijn spot dit weekend. Op plekken zoals deze is het helemaal niet erg als het weer wat minder zonnig of droog is dan je had gehoopt. Met droog weer wil ik altijd veel naar buiten en dingen doen; de regen dwingt je juist om net even een stapje terug te nemen.

Wat te doen bij Nordhus Cabin?

Hoe goed het ook is om af en toe helemaal niks te doen - écht stil zitten? Dat lukt me vaak niet zo. Ik geniet volop van de langzame ochtenden en avonden in het huisje, maar vind het ook leuk om de omgeving een beetje te ontdekken. Bij Nordhus Cabin vind je fietsen die je mee mag nemen op een avontuur in de buurt. Vanaf de cabin fiets je bijvoorbeeld zo naar Zwolle, iets wat ik op zaterdagochtend doe. Ik struin de markt af en bezoek meerdere kringloopwinkels en weet daar allerlei leuks te scoren. In de middag wordt de binnenstad me iets te druk en besluit ik om via Hattem terug te fietsen. Deze charmante Hanzestad is ontzettend leuk om even doorheen te fietsen of te wandelen. Hoewel ik er nu niet ben geweest, kun je vanaf Nordhus ook zo met de fiets naar Elburg - nog zo’n leuk stadje.

Waar ik helemaal blij van word, is dat je vanaf het bospark ook zo met de fiets of zelfs lopend op de hei staat. Aan de overkant van het chaletpark vind je namelijk de Wezepsche Heide, een prachtig natuurgebied waar Schotse hooglanders grazen en honderden vogels te ontdekken zijn. Dit uitgestrekte stuk groen hoort bij het noorden van de Veluwe en biedt al het moois van deze streek: heide, bossen, wilde zwijnen, heuvels, vergezichten, herten en ontzettend veel roofvogels. De locatie van Nordhus Cabin is wat mij betreft perfect voor iedere soort vakantieganger - of je nu van rust en natuur houdt of meer van een combinatie van natuur en steden. Ik heb er dit fijne weekend heerlijk geslapen, ben er goed tot rust gekomen en heb volop genoten van al het moois om me heen. Dat twee nachtjes op een plekje dat al kunnen doen - dan weet je dat het goed zit.

FullSizeRender (9).jpg

Tarieven en reserveren bij Nordhus Cabin

Ook overnachten in deze tiny cabin op de Veluwe? Je logeert bij Nordhus Cabin al vanaf € 130 per nacht doordeweeks. Let op: het minimum aantal te boeken nachten is twee. Je kunt de eigenaressen van Nordhus Cabin altijd een mailtje sturen mocht je toch écht maar één nachtje willen komen. Er zijn verplichte schoonmaakkosten aanwezig van € 60 en je moet rekening houden met de toeristenbelasting van € 1,50 per persoon per nacht. Meer informatie over de tarieven en reserveren bij Nordhus Cabin vind je hier.