Bijzondere plekken om te bezoeken in de herfst

Het ene moment begint het jaar net en voordat je het weet is het alweer bijna 2018. Ik weet niet of het aan ons ligt, maar wat gaat de tijd bizar snel! Voordat de herfst voorbij is willen we je nog even op het hart drukken om deze weken naar buiten te gaan. De kleurrijke bladeren hangen op veel plekken nog aan de bomen, de golden hours zijn verschrikkelijk fraai en de natuur is in dit seizoen misschien wel op haar mooist. We hebben een paar van onze favoriete plekken op een rij gezet waar jij deze herfst ook nog heel blij van kunt worden.

download (3).jpg

Waddeneilanden - Nederland
Als allereerst natuurlijk 'onze eigen' Waddeneilanden, met stip op nummer één wanneer het om onze lievelingsplek van Nederland gaat. Texel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de boot vanaf Den Helder, hoewel de boottochtjes naar de andere eilanden weer wat langer duren en daarmee (vinden wij dan) een stuk leuker zijn. We zijn gek op het kleinschalige van Vlieland en Schiermonnikoog; de natuur op beide eilanden is kleurrijk en je kunt er ontzettend goed wandelen en fietsen. Ook Terschelling staat hoog op het lijstje, omdat er genoeg te doen is in het najaar zonder dat het ook maar ergens druk is. Je kunt er uren wandelen, foto's maken, koffie drinken en je ogen uitkijken en dat is soms precies wat je nodig hebt tijdens een herfstig uitje.

download.jpg

Hangbrug Geierlay - Duitsland
Vorig jaar is Liv wezen kamperen in de buurt van de - inmiddels welbekende - hangbrug van Geierlay in Duitsland. Het leuke aan deze plek is dat je er binnen no time bent, omdat het helemaal niet zo ver rijden is, maar dat het wel ver genoeg is om er een toffe roadtrip van te maken. Onze tip is om zo vroeg mogelijk naar de brug te gaan, zodat de wolken nog laag hangen en om het meeste publiek te mijden. Zoek maar eens op Instagram op #geierlay en je ziet meteen waarom je er niet overdag wilt zijn ;-) Je ziet dan namelijk amper wat van de brug en de magische omgeving omdat het er erg druk kan worden. Probeer ook om (als dat mogelijk is natuurlijk) doordeweeks in plaats van in het weekend te gaan, om op die manier de meeste mensen te ontwijken. Dergelijke plekken zijn toch het mooist zonder andere mensen (not even sorry).

23730883_10154830416841682_1939650454_o.jpg

Saalfelden - Oostenrijk
Iets verder maar nog steeds niet onbereikbaar: Saalfelden in Oostenrijk. Eerder schreven we over een herfstige roadtrip naar en door Oostenrijk en we blijven erbij; wát een bestemming in de herfst! Oostenrijk is een land dat juist in de zomer en in de winter veel wordt bezocht terwijl het najaar misschien wel het mooiste seizoen is om er te gaan wandelen of zelfs te wintersporten. Het plaatsje Saalfelden (vlakbij de grens met Zuid-Duitsland) in Salzburgerland is een goede uitvalsbasis wanneer je het herfstpalet al wandelend van dichtbij wilt bekijken en wanneer je even op de latten wilt staan op de Kitzsteinhorn gletsjer. Neem je wandelschoenen mee en kleed je warm aan, want het kan er al aardig koud worden. De bergen, de bossen, de uitzichten, de wandelroutes... Mogen we weer terug?

7AFBB3D1-E0A7-44BC-83CB-CAD40FBEA30D.jpg

Nationaal Park de Hoge Veluwe - Nederland
Geen zin, tijd of geld (of allemaal) om naar het buitenland te gaan? Voor mooie natuur hoef je gelukkig niet per se het land uit. Een van onze favoriete plekken van Nederland is zonder twijfel het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wanneer de heide net is uitgebloeid voelt het park nog steeds aan als een waar sprookje. Je hebt er tientallen afslagen, prachtige stukjes rustige natuur, mooie vergezichten en met een beetje geluk kom je er in het najaar een van de wilde dieren tegen. Als het rustig is laten de herten zich bijvoorbeeld een stuk sneller zien dan in het hoogseizoen in de zomer. Het park is perfect voor een wandeling, maar omdat het zo groot is raden we het aan om een van de witte fietsen mee te nemen die je bij iedere ingang vindt. Als je er in de middag bent is het het zeker waard om even te wachten tot het golden hour is om de mooiste lichtinval in de natuur OOIT mee te maken. 

A0EA7DAA-C944-4DE3-8C7B-1B5C1BAA14C5.JPG

Tromsø - Noorwegen
Vorig jaar november vierden we Liv's verjaardag onder de Aurora Borealis in Tromsø helemaal in het noorden van Noorwegen, wat ontzettend bijzonder was. De stad zelf bleek ook een prima uitvalsbasis voor een herfstig tripje. Je moet er wel rekening mee houden dat het rond deze tijd van het jaar vaker donker dan licht is - de zon ging op rond een uurtje of tien in de ochtend en was tegen drie uur in de middag alweer verdwenen - maar man, wat een mooie omgeving. Maak een roadtrip vanuit de stad naar de afgelegen fjorden, de onontdekte plekjes en de vele meren. Wedden dat je net zo verliefd wordt op Tromsø en omgeving zoals wij dat vorig jaar werden? We hebben je gewaarschuwd.

Heb jij ook een bijzondere plek waar je in de herfst het liefst bent?