Inspiratie opdoen bij de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018 (+ winactie!)

Ieder jaar in oktober vind je de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: een uitgebreide beurs waar je dé trends op het gebied van kamperen kunt vinden en bekijken. Ook dit jaar staat de Jaarbeurs enkele dagen in het teken van deze beurs. Van 10 tot en met 14 oktober zijn maar liefst zes grote hallen gevuld met de nieuwste caravans, slimme kampeersnufjes, trekkerstentjes en andere musthaves. Ook kun je hier terecht voor informatie over diverse kampeerbestemmingen. Kortom: dé plek waar je echt even naartoe moet als kampeerliefhebber! In dit artikel lees je meer over onze ervaring met de Kampeer & Caravan Jaarbeurs én mogen we 3 x 2 toegangstickets weggeven.

CC3151F4-5009-41A6-94EC-5A4732E07DC8.JPG

Het eerste wat opvalt wanneer je de Jaarbeurs betreedt tijdens een bezoek aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is hoe groot de beurs is. Letterlijk overal is wel wat te bekijken en het is in het begin dan ook lastig kiezen waar je als eerst naartoe gaat. Gelukkig krijg je bij de ingang een hele handige kaart waarop je kunt zien wat je waar kunt vinden - wel prettig om even rustig te bekijken wat je het eerste gaat bekijken. Wat zo leuk is aan deze beurs is dat iedere kampeerder of vakantieganger met een grote liefde voor de natuur zonder twijfel blij zal worden van deze plek. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe camper, geïnspireerd wilt raken door prachtige natuurbestemmingen of toe bent aan nieuwe kampeeraccessoires; je bent hier aan het juiste adres. Er is écht voor iedere kampeerder wel iets nieuws te vinden, wij kijken in ieder geval onze ogen uit.

Naast alle tentoongestelde campers, caravans, tenten en accessoires kun je ook allerlei activiteiten ondernemen. Drink een kop koffie bij een van de kraampjes of schuif aan bij het Spaanse café om vervolgens een testrit in een camper te maken of deel te nemen aan het kampeertheater. Heb je online je ticket gekocht? Dan maak je ook dit jaar weer kans op te gekke prijzen. Zo werd er vorig jaar als hoofdprijs een complete reis met camper weggegeven! Iedere dag zijn er prachtige prijzen te winnen; elke dag om 14:00 uur precies wordt de winnaar bekend gemaakt. En psst... ook dit jaar staat er een camperreis op de prijslijst ;-)

Kom je van ver naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs? Maak er dan een kleine vakantie van en gooi je tentje uit op de pop-up NKC camping op parkeerplaats P2. Uiteraard zijn hier ook campers, caravans en vouwwagens welkom! Wees er op tijd bij want vorig jaar was deze camping helemaal volgeboekt. Even wat anders dan in de natuur wakker worden... maar hoe uniek is het om midden in Utrecht te kamperen? Kun je direct de stad en de natuur rondom Utrecht komen ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Soesterduinen, huur een OV-fiets en maak een fietstocht richting Oud-Zuilen of maak een wandeling bij Rhijnauwen. Ook leuk: huur een kano en bekijk de stad vanaf de gracht.

Wakker worden op de camping van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is bijna net zo leuk als ergens anders je caravan of camper parkeren: er wordt een heus kampeerfeest van het event gemaakt! Zo wordt er een kampvuur gemaakt, is er muziek aanwezig en kun je in de ochtend genieten van verse jus met een croissant. Ook ontmoet je andere kampeerliefhebbers die net als jij een of meerdere dagen naar de beurs gaan en even lekker komen ontspannen. Natuurlijk is er ook basic sanitair aanwezig en staat er een Thetford machine klaar om de afvaltank te legen, te spoelen én weer te vullen. Meer informatie over de NKC camping vind je hier.

6D233331-900A-4B49-9E36-842F475C52D4.JPG

Wat ik zo leuk vond aan de Kampeerbeurs is dat je er mensen van alle leeftijden ziet. Kamperen heeft (helaas nog steeds) een beetje dat geitenwollensokken-beeld: veel mensen denken dat voornamelijk 60-plussers met de caravan of camper op avontuur gaan. Niets is minder waar: wij merken juist dat een aardig jonge groep (20-35 jaar) de romantiek van kamperen aan het herontdekken is. Met een vintage caravan of een retro tent op pad is helemaal hip! We hebben dan ook niet voor niets in 2015 Expeditie Kram opgezet, om juist deze groep te inspireren met bestemmingen en tips. Deze variatie in groepen zagen we dan ook absoluut terug op de beurs: van jonge stelletjes tot aan oude mensen, allen met een grote liefde voor kamperen. Door de verschillende evenementen, winacties en activiteiten probeert de Kampeerbeurs dan ook een divers publiek te bereiken.

Ik denk zelf dat er nóg veel meer jonge mensen naar de Kampeerbeurs kunnen gaan om te kijken of er iets tofs voor hun kampeervakantie bij zit. Misschien wil je meer weten over kamperen in Frankrijk, ben je op zoek naar een nieuwe tent of zoek je van die toffe emaille bekers en borden of misschien ben je inmiddels gewoon nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd wat de Kampeerbeurs te bieden heeft. Dan heb je geluk! We mogen namelijk 3 x 2 toegangskaarten weggeven voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Wat moet je doen?

- In een comment hieronder of onder de Facebook-post vertellen met wie (tag) en waarom je de beurs graag wilt bezoeken.

That's it! Verzamel je inspiratie en wie weet zien we jou op de Kampeer & Caravanbeurs van 2018.


Meer informatie over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018

Wanneer: 10 t/m 14 oktober 2018
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Hoeveel kost dat?: tot 10 oktober 10 euro (online), aan de deur 12,50 euro
Handig om te weten: kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang.
Meer informatie: http://www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl/