Kampeerklaar met Geardropper

Ben jij wel eens wat vergeten in te pakken voor een kampeerweekend? Wij in ieder geval wel (hallo, wc papier?). De mannen van de start-up Geardropper bedachten hier de beste oplossing voor: een volledige kampeeruitrusting, kant en klaar afgeleverd op je vakantiebestemming. Het enige wat jij moet doen is een paar schone sokken inpakken en gaan! Wij gingen kamperen met Geardropper en beleefden een extreem ontspannen weekend.

IMG_9919.JPG
 

Wat is Geardropper precies? Dat is exact wat we founder Bas Sonnevelt vroegen in een eerder interview over het nieuwe bedrijf. “Geardropper verhuurt kampeeruitrustingen in binnen- en buitenland, om mee te nemen of indien gewenst al opgezet op diverse locaties. Onze missie is om kamperen aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor een nieuwe generatie kampeerders die hun dagelijks leven steeds meer doorbrengen achter computerschermen en andere apparaten.'' Zo gezegd, zo gedaan.

Wij vertrekken van huis zonder onze normale kampeerspullen. Geen matjes, gasbrander, kookgerei, tent, alleen een slaapzak en een paar boodschappen. Wat een luxe om zo licht te kunnen reizen. Vanavond slapen we op Natuurkampeerterrein de Rietkraag in Lemelerveld waar we gemakkelijk en snel (met uitzondering van zondag) met het openbaar vervoer kunnen komen. Als je, net als wij, voornamelijk reist zonder auto is een optie als Geardropper best een lifesaver. Heerlijk om een keer niet te hoeven sjouwen.

Bij aankomst slaken we een kreetje van geluk. Wat een prachtige tent staat er voor ons klaar! De tent is van sterk materiaal, heeft een grote voortent en we krijgen hem aangeleverd met slaapmatten die dikker zijn dan die van ons zelf. Voor kampeerders met de ultieme basic uitrusting is dit echt een cadeautje. Wij worden extra verwend met het Geardropper comfort pakket waar ook een tafel en twee stoelen bij zitten. Deze krijg je ook al bij een standaard pakket dus zeker het overwegen waard.

 
 

De uitrusting is zo goed als compleet. Er zijn genoeg pannen om gerechten te maken voor vier personen, bestek en borden zijn aanwezig en ook een wasbak met afwasmiddel. Het enige wat we moeten lenen van de buren is een aansteker of lucifers om de gasbrander mee aan te steken. We nemen plaats op de stoeltjes en kijken hoe de zonsondergang de lucht boven het bloemenveld tegenover ons roze, oranje en rood kleurt. 

Als het buiten frisser wordt verhuizen we de boel naar binnen. De voortent is groot genoeg voor onze spullen, de stoelen en de tafel waardoor we nog tot laat in de avond warm binnen wijntjes kunnen drinken. Met warme wangen kruipen we in onze slaapzakken en slapen we als roosjes op de luxe slaapmatten. Hulde voor Geardropper die niet alleen alles aanlevert en opzet maar ook spullen van kwaliteit gebruikt. 

 
 

En als je weer naar huis gaat? Gewoon de spullen opbergen in de tent en rits achter je dicht ritsen! De ultieme stress-vrije kampeerervaring waar wij stiekem toch wel erg blij van worden.

Geardropper is niet alleen in Nederland te gebruiken. De mannen leveren inmiddels al in landen als Noorwegen, Spanje, Italië en Kroatië. Het enige wat je dus hoeft te doen voor een kampeertrip in het buitenland is een auto huren, je vliegticket boeken en met je handbagage het vliegtuig in. Een volledige kampeeruitrusting ligt voor je klaar als je bent geland. We kunnen niet wachten Geardropper ook eens op onze buitenlandse avonturen te testen!