Interview: kamperen met Geardropper

Kamperen op de mooiste plekjes zonder dat je je eigen spullen mee hoeft te sjouwen? Voor veel kampeerders klinkt dit als muziek in de oren. Voor Expeditie Kram gaan wij vrijwel altijd met het openbaar vervoer op pad, ook juist om te laten zien dat slapen in de natuur goed toegankelijk kan zijn. Op een magische kampeerbestemming aan komen waar de gehele kampeeruitrusting klaar ligt voor gebruik is dan ook iets wat aansluit bij ons concept. Dit is exact wat de heren van het nieuwe Geardropper aanbieden. Wanneer je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer kun je de uitrusting meenemen op een toffe roadtrip. Hoe fijn is dat? Tijd voor een gesprek met Bas, de oprichter van Geardropper.

 

Wat is Geardropper?
“Geardropper verhuurt kampeeruitrustingen in binnen- en buitenland, om mee te nemen of indien gewenst al opgezet op diverse locaties. Wij kamperen zelf al een hele tijd en genieten iedere keer weer van alles wat de natuur te bieden heeft. Het idee rondom Geardropper begon een tijdje geleden met een magische dagdroom op een kleine natuurcamping in de goudroze avondgloed in heuvels van Toscane, in de hangmat voor onze tent; waarom kunnen we dit niet overal beleven? Hoe mooi zou het zijn om te kamperen op een eiland als Corsica of Sardinië? Waarom zouden we steeds een slopende en kostbare reis moeten maken om toch onze fijne spullen ter beschikking te hebben? Om dan de vrijheid te ervaren om spontaan de mooiste en meest idyllische plekken te ontdekken, als een echte local. Hoe mooi zou het zijn als we ter plekke een kampeeruitrusting zouden kunnen oppikken die hetzelfde comfort biedt als onze eigen uitrusting? Dan zouden we met gemak en zelfs voor maar een paar dagen naar de meest verre bestemmingen kunnen vliegen. En deze kampeerbeleving overal kunnen ervaren! Dan zouden we steeds weer nieuwe plekken kunnen ontdekken, in plaats van altijd maar binnen een beperkte straal van huis te blijven… Zouden niet veel meer mensen dit willen? Hiermee was onze droom geboren: deze kampeerbeleving delen met en beschikbaar maken voor iedereen – overal, zonder dat het veel extra moeite kost. Meer mensen de natuur in laten trekken en geniet van datgene wat echt telt.”

Back to nature, dat is waar Geardropper voor staat. Bas vertelt verder: “Onze missie is om kamperen aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor een nieuwe generatie kampeerders die hun dagelijks leven steeds meer doorbrengen achter computerschermen en andere apparaten. We zien het steeds meer om ons heen: jonge mensen die voortdurend vast zitten achter hun tablets en schermen. We willen het contact met de schoonheid en het belang van de natuur op onze aarde behouden en versterken. Door onze drukke levens waarin we worden bestookt met informatie vergeten we soms wat er echt toe doet hier op aarde; liefdevol voor elkaar zijn en voor de natuur zorgen, om een gezond en vredig leven te leven hier op aarde. We willen dat iedereen de charme van het persoonlijke contact met locals en het slapen onder de sterrenhemel op kleine natuurcampings kan ervaren.” Geardropper heeft dus exact hetzelfde doel als wat wij willen bereiken met Expeditie Kram: jonge mensen weghalen uit de grote, drukke stad om om de zoveel tijd tot rust te kunnen komen in de natuur. Dat is echt even wat anders dan een kopje koffie of een lunch met vrienden als pauze van je werk: in de natuur is er geen werkstress, heb je niet de mogelijkheid om continu je mail te checken op je laptop en heb je - met een beetje geluk - geen bereik met je telefoon.

Kamperen doet iets met een mens, vindt Bas. “Door te kamperen gebruik je je zintuigen op een manier die de focus weer terug brengt naar het voorrecht en de essentie van het leven. Het geluid van een stromende rivier, brekende golven, vogels, de geur van bloemen, ochtenddauw, de barbecue van de buren of de gewoonten van een nieuwe cultuur laten je plotseling realiseren: we zijn allemaal maar wezens met hetzelfde doel: een gelukkig leven te leiden. Je komt weer dichter bij jezelf en de diepgaande gesprekken met andere mensen bij het kampvuur laten je inzien hoe snel we in ons dagelijks leven worden afgeleid van de essentie van het leven. Dat alles waarvan we denken dat het zo belangrijk is eigenlijk maar relatief is. Kortom: ga kamperen en geniet van de eenvoud, de natuur en elkaar!”

Geardropper richt zich met name op de vakantieganger die ter plekke een huurauto huurt. "Op plaats van bestemming krijg je je kampeeruitrusting. Omdat wij alleen gebruik maken van kwalitatieve producten is het behoorlijk sjouwen wanneer je geen huurauto hebt. Daarom richten we ons voornamelijk op de reiziger die ook daadwerkelijk gaat roadtrippen en van plan is om de tent op meerdere plekken op te zetten. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer of gewoon op één plek wilt blijven staan. Het is maar net hoe jij je reis wilt invullen."

 

Geardropper in 2017
“Als kampeerders zijn we te gast in andere landen waarbij we gebruik mogen maken van de natuur, faciliteiten en gastvrijheid. Onze filosofie is om dit met zoveel mogelijk respect doen. Daarom willen we niet alleen iets komen halen, maar ook terug doen voor mens en natuur, zoals het schenken van gebruikte slaapzakken aan ontwikkelingslanden en/of landen waar veel vluchtelingen zitten. In 2017 zal Geardropper zichzelf gaan bewijzen en zullen we erachter gaan komen of kampeerliefhebbers net zo enthousiast zijn over het concept als wij. Er zijn hele leuke ontwikkelingen gaande om het concept nog beter neer te zetten. Zo werken we aan zogeheten Trip Deals waarbij we mensen scherpe geprijsde pakketjes laten zien met daarin vliegreis, huurauto en kampeeruitrusting.

Ook gaan we minimaal twee locaties toevoegen aan ons aanbod en willen we een deel van ons productaanbod herzien om nog meer gebruikscomfort te kunnen bieden. We willen dat de kampeeruitrustingen vanaf volgend jaar volledig zelf zijn samen te stellen, zodat je nooit verplicht bent een basispakket af te nemen. Op die manier betaal je niet voor producten die je eigenlijk niet nodig hebt tijdens je kampeervakantie. Geardropper gaat daarnaast nog een opzetservice en inpakservice aanbieden in combinatie met de eerste en laatste nacht op natuurcampings die zich bij ons aan willen sluiten. Hierdoor kun je er optioneel voor kiezen je totale uitrusting op te laten zetten op je aankomstdag en/of in te laten pakken op je vertrekdag. Zo kun je bijvoorbeeld na een lange reis direct in je bed ploffen en de volgende dag de tent inpakken en starten met je roadtrip. Zo liggen er nog meer leuke verrassingen op de plank, maar die houd ik nog even voor mezelf om Geardropper uiteindelijk - hopelijk - tot een groot succes te kunnen maken.”