Bizarre kampeerplekken over de hele wereld

Goed, wij werden al eens wakker op het dak van de VPRO, óp een vlot op Fries water en hoog in de boom in Lelystad. Wat dat betreft hebben we zeker niets te klagen. Toch begint het enorm bij ons te kriebelen wanneer we op internet te gekke slaapplekken in de natuur in andere landen zien. Wakker worden in een iglo, slapen in een tent ín een boom, sterren kijken vanuit een plastic bol... alsof het rechtstreeks uit je dromen komt! Omdat wij ook vaak genoeg nog even lekker weg willen dromen hebben we een aantal bizarre kampeerplekken voor je opgezocht. Natuurpracht is er om te delen, toch? En hé, misschien zit er wel een leuk plekje tussen voor deze zomer of winter.

 

Met stip op nummer één staat natuurlijk slapen onder het Noorderlicht. Afgelopen december hebben wij in IJsland dit bijzondere natuurspektakel mogen aanschouwen en wauw... we kregen er letterlijk geen genoeg van. Ook al sta je meer dan een uur of twee onder de dansende groene en paarse lichten, het blijft magisch. We hebben eerder dit jaar al een sessie winterkamperen gedaan (ok, het was -2) dus dat wordt goed materiaal inslaan voor temperaturen van -15. Slapen wordt toch lastig wanneer deze lichten de hemel boven je vullen.

 
 

We begrijpen best dat je niet direct met -15 of kouder in een tentje wil zitten. Geeft niks, je kunt het Noorderlicht ook op een andere bijzondere manier bekijken: vanuit een verwarmde iglo met glazen dak. Deze adembenemende slaapplekken staan in Finland en zijn zo ontworpen dat je de hele nacht door kunt genieten van de Aurora Borealis terwijl je lekker warm onder de dekens ligt. Kopje thee erbij en genieten!

 

Deze grote opblaasbare 'tenten' met ook een dak waar je door heen kunt kijken vind je in Frankrijk. Het Noorderlicht zul je daar weliswaar niet spotten, maar deze bijzonder slaapplek is ideaal wanneer je letterlijk onder de sterrenhemel wil slapen zonder dat je lek gestoken wordt door muggen of midden in de nacht wakker gemaakt wordt door een wild hert. In de bubbel staat een heerlijk bed om je kampeerervaring net wat comfortabeler te maken.

 
 

Wat ons ook echt te gek, en stiekem ook een beetje spannend, lijkt is slapen op hoogte in Duitsland. Deze tenten vind je hoog in de bomen in het mooie Bayern. Alle benodigdheden zijn aanwezig en zelfs eten en drinken is inbegrepen. Je betaalt er wel wat voor, maar daar krijg je wel een hele bijzondere overnachting voor terug. In slaap vallen met dit uitzicht is toch onbetaalbaar uiteindelijk?

 
 

Tot slot een bijzondere slaapplaats in eigen land: natuurkampeerterrein De Veenkuil in Flevoland. Op dit groene stuk Nederland kun je je tentje opzetten op een plateau op zes meter hoogte in een boom. Over slapen op hoogte gesproken! Boven heb je een schitterend uitzicht over de mooie Kuinderplas. Wij kunnen niet wachten om binnenkort ons Kram-tentje uit te gooien op deze plek.

Wie zei dat kamperen saai was? Weet jij nog bizarre kampeerplekken die in dit rijtje thuis horen? Daar zijn wij enorm benieuwd naar! Het kan ons niet bizar genoeg <3