Verliefd op Lief Huisje Zeeland

Ver weg, in een kleine plaats genaamd Turkeye in Zeeuws-Vlaanderen, staat het Lief Huisje Zeeland van Iske. We reisden af naar de Zeeuwse duinen om uiteindelijk in sprookjesachtig mooi huis tussen de akkers wakker te worden. Lief Huisje Zeeland is meer dan speciaal en we waren verliefd het moment we aankwamen.

 

 

Hoe kom je er?
Zoals je van ons gewend bent nemen we vanaf Utrecht Centraal het openbaar vervoer richting Zeeuws-Vlaanderen. Via Rotterdam staan al snel op Zeeuwse grond in Vlissingen waar je de veerpont kan nemen richting Breskens. Neem tijdens de reis vooral de tijd om de omgeving te verkennen. Wandel bijvoorbeeld langs de kust richting de vuurtoren of ga naar een van de dorpen of steden in de buurt, zoals Sluis of Cadzand. Wij waaien in de lentezon uit aan het Breskense strand met een bordje traditionele kibbeling. 

 
 

We hebben het erg luxe want Iske komt ons zelf van het strand vissen om met de auto richting Turkeye te gaan maar in de zomermaanden kun je ook gemakkelijk de fiets pakken. Breskens - Turkeye is een leuk stuk om te fietsen. Bezoek onderweg dan vooral ook het gezellige dorp Groede: prachtige oude huisjes, sfeervolle terrassen en hele leuke kleine winkels. Iske leidt ons rond in dit bijzondere dorp waar ze veel over te vertellen heeft. In een van de twee kerken zit tegenwoordig een vintage winkeltje en uiteindelijk willen ze er zelfs appartementen in gaan bouwen. Hoe hip is dat?

We stappen de auto weer in en rijden richting Turkeye, terwijl we langs mooie Zeeuwse landschappen komen. Iske vertelt ons meer over het ontstaan van haar vakantiehuisje dat midden in de natuur staat. Bij aankomst snappen we direct waarom Lief Huisje Zeeland zo heet: een schattig, wit huisje aan de kant van de weg staat ons op te wachten. Hoewel we al een aantal foto's via internet hadden gezien, realiseren we ons allebei dat het huis in werkelijkheid nóg mooier is. Iske en haar vriend hebben het verblijf fantastisch ingericht met een prachtige vintage keuken, ouderwetse blikken en borden, een ontzettend mooie slaapkamer en, last but zeker not least: een badkamer met een bad op pootjes! 

 

Van Amsterdam naar Zeeland
Iske is een hele gastvrije host: ze vertelt ons het een en het ander over haar vakantiehuisje terwijl wij onze ogen uitkijken. Wat een droom moet het zijn om een huis zoals deze te hebben op zo'n natuurrijke plek! Doordeweeks slaapt Iske in de buurt van Amsterdam om enkele dagen te werken op een groot kantoor waar ze mantelpakjes draagt en belangrijk werk verricht. In het weekend sjeest ze met haar auto naar Zeeuws-Vlaanderen om haar nette kleding te vervangen met buitenkleding waarin ze lekker in de tuin kan werken. Deze combinatie - Amsterdam en Zeeland - werkt ontzettend inspirerend voor haar. Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Wij krijgen van onze maandelijkse tripjes naar de natuur al heel veel inspiratie, laat staan dat je hier ieder weekend van mag genieten. We komen tot de conclusie dat Iske met haar Lief Huisje Zeeland een groot voorbeeld is van hoe wij over een aantal jaren ons leven wel in zouden willen delen.

Turkeye is een klein dorp waar je binnen no time door heen bent gelopen. De eyecatcher van de plaats is natuurlijk het huisje waar wij vannacht blijven slapen. Toch valt ons oog ook direct op een rode vlag. Zien we het goed? Is dat nou een Turkse vlag? Jazeker! Even verderop staat een huis waar allerlei Turkse ornamenten te vinden zijn. Passend voor een dorp als Turkeye en eigenlijk vooral heel erg grappig. We maken een rondje en genieten van al het groen van het voorjaar. De bloemen hebben knoppen en de eerste vlinders zijn gespot. Hoera voor de lente!

 
 

Tenen in badschuim

Aan de volle gastenboeken te zien hebben al veel mensen hun weg gevonden naar dit sfeervolle huisje. Wat al deze mensen gemeen hebben? Ze kwamen allemaal tot rust hier. En dat is precies wat wij willen doen in Lief Huisje Zeeland. Compleet tot rust komen. Daarom zetten we een grote pot thee, breken we een grote chocoladereep aan en hijsen we ons in onze pyjama's. Deze avond komen we de bank amper af: alleen het prachtige bad weet ons te verleiden. Iske heeft dan ook aan alles gedacht om je echt thuis te laten voelen. Naast wifi en allerlei tv-kanalen die je thuis misschien niet eens hebt (sommige mensen huren het huisje ook om bijvoorbeeld een week in rust te kunnen schrijven of ander werk te verrichten) doet de inrichting en de rustige 'feel' van het huisje wonderen. 

 
 

Neem bijvoorbeeld het bed met prachtig uitzicht over de weilanden, de originele balken in het plafond en de spierwitte dekens. Hier in slaap mogen vallen en de volgende ochtend wakker mogen worden is alleen al een magische gedachte. Voordat we gaan slapen nemen we echter natuurlijk nog allebei een bad. De vintage ijzeren badkuip op pootjes is te mooi om geen gebruik van te maken. Naast het bad staan een aantal lekker geurende badkorrels die de ervaring compleet maken. Met een zacht muziekje op en een glas rode wijn op een van de balken is het moeilijk om niet in slaap te vallen in het warme water. Juist omdat we allebei geen bad hebben thuis en we over het algemeen ook niet kamperen of bijzonder overnachten op een slaapplek met een bad is dit een enorme luxe voor ons. We komen tot rust in een tentje in de natuur, maar hebben ook absoluut geen problemen met een fancy bad op z'n tijd!

 
 


We zetten de wekker al vroeg om de zon op te zien komen. De eerste zonnestralen verlichten op deze frisse maar fijne ochtend precies de mooie spullen in de keuken. Met een kop koffie in onze handen en een dik vest om ons lijf stappen we naar buiten. De zonsopgang vlak boven de akkers is een bijzonder aanzicht: de oranje gloed, de dauw en de vogels die voorzichtig fluiten... alsof we nog niet helemaal uit onze dromen van de afgelopen nacht zijn ontwaakt! Turkeye (en Lief Huisje Zeeland) is echt een hele prettige en rustgevende plek om wakker te mogen worden. Met pijn in ons hart (maar echt!) verlaten we een paar uurtjes later richting de haven van Breskens waar de veerboot ons weer meeneemt naar het drukke dagelijkse leven. Konden we maar net als Iske ieder weekend richting Turkeye om tot rust te komen...

 
 

We zijn zó verliefd geworden op dit prachtige huisje dat we een nacht mogen weggeven! Hoe te gek is dat? Bekijk onze giveaway voor meer informatie.

 

Praktische info
Wat: Lief Huisje Zeeland
Waar?: Turkeye in Zeeuws-Vlaanderen
Wat kost dat?: 75 euro per nacht voor twee personen
Waar boek ik?: Hier!