DROOM

Kamperen op een boot, wakker worden in een kloostertuin en slapen op het dak van een kantoor. Allemaal fantastische avonturen die wij de komende maanden gaan beleven. Toch dromen we ook nog van andere bijzondere plekken, plaatsen zoals Ijsland of Peru. Hieronder delen we onze droombestemmingen met je, die we hopelijk in de toekomst allemaal kunnen afvinken.

Liv: "Één van mijn bucketlistbestemmingen gaat dit jaar eindelijk uitkomen: in december gaan we naar Ijsland! Blijer kan ik op dit moment niet zijn. Ik kan niet wachten om te genieten van de prachtige natuur daar en ik ben enorm nieuwsgierig naar de warmwaterbronnen midden in de natuur. Om nog maar niet te spreken over het Noorderlicht! Aan het eind van het jaar kan ik daar dus eindelijk een vinkje achter zetten. Hoewel ik al eens een trekking door de Himalaya heb gedaan, is dit mij zo goed bevallen dat ik dat graag nog eens op mijn droomlijst zet. Wat een bijzonder landschap en wat een ontzettend lieve mensen in Nepal. Wat ik verder nog graag wil zien? Neem me mee op een treinreis door Scandinavië. Daar zeg ik absoluut geen nee tegen. Ook niet tegen een wandeltocht door het Lake District in Engeland of een kanotocht in de Yukonrivier in Canada. Qua verre reizen wil ik het liefst nog eens naar Peru (Machhu Picchu!) of rondreizen door Nieuw-Zeeland. De wereld is te mooi om thuis te blijven zitten."

 

1. Trekking door Himalaya   

2. Treinreis door Scandinavië

3. Wandeltocht door Lake District

4. Noorderlicht in IJsland  

5. Machhu Picchu trail door Peru

                                                                                                  Ghandruk Poon Hill trek - Himalaya

                                                                                                  Ghandruk Poon Hill trek - Himalaya

Gracia: "Een trip naar Noorwegen moest plaats maken voor onze droom: IJsland! Ik ben alleen maar op en neer aan het springen bij de gedachte van dit prachtige land. Net als Liv staat een treinreis door Scandinavië, en het daarbij behorende wildkamperen, hoog op mijn verlanglijstje. De vrijheid om gewoon met je tent de natuur door te trekken lijkt me een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk staan prachtige plekken als Nepal, Nieuw-Zeeland en Sri Lanka op mijn lijst van bucketlistbestemmingen, net als de treinreis van de Trans-Mongolië Express of een nacht onder het Noorderlicht slapen in Groenland. Waar ik nog graag met mijn tent zou willen staan is een mix van al bezochte plekken en nieuwe ontdekkingen. Zo zou ik bijvoorbeeld heel graag een lange trekking door de natuurgebieden van Utah willen maken en er mijn tent er op willen zetten (mag officieel niet). De prachtige Canyonlands National Parks roepen mijn naam! De Verenigde Staten heeft nog een bucketlistbestemming in huis, en dit is een rare. Ik zou graag in mijn tent wakker worden met het mooiste uitzicht op mijn favoriete stad: vanaf The Top Of The Rock in New York. Beetje een long shot, i know! Verder dichterbij huis: wakker worden op het verlaten witte strand van Berchida in Sardinië (een familie favoriet) en een nacht kamperen op het onbewoonde eiland bij de Wadden, Griend. Genoeg te zien, laten we gaan!''

 

1. Trekking door natuurgebieden Utah

2. Wakker worden in mijn tent met vanaf Top Of The Rock, NY

3. Treinreis Scandinavië

4. Onbewoond eiland Griend ontdekken

5. Wakker worden op Berchida strand in Sardinië

 

                                                                                                                 Berchida strand - Sardinië

                                                                                                                 Berchida strand - Sardinië

 
                                                                                                                  Grand Canyon - Verenigde Staten

                                                                                                                  Grand Canyon - Verenigde Staten